feetup "Standard"                                                                          

Pall med standard vit färg                                                                                                              
Pris 499 :- ex frakt


feetup "exklusive"       

Pall med egenvald färg
Pris 599 :- ex frakt       


Frakt med postnord kostar 140 :-


Vad är en FeetUp pall ?

De flesta har nog hört talas om den såkallade "bajspallen" och varför den är så bra. De som finns ute på marknaden nu består dock endast av plast. Jag ville själv ha en i trä. Dels för att tänka på miljön, men även för att jag tycker det är snyggare. Det är ändå en stor pall som ska agera möbel i badrummet. Jag tyckte denna pall var väldigt rolig att göra, och tanken slog mig att bygga fler och sälja.

Är du dock en av de som inte hört talas om detta så kommer en förklaring här nedan.

Hur gick vi på toaletten innan WC:n kom? 
Svar: Det gjorde vi inte! 
Vi satt på huk och grävde en grop eller dylikt.

Att sitta på en toalett i 90 grader är alltså något vi uppfunnit, och inget vi är designande för. Men idag gräver vi endast gropar och sätter oss på huk när vi är ute och tältar. Om du dock rest runt i världen så vet du att det är väldigt många länder där WC fortfarande inte använts, och du får ställa dig över ett hål i golvet istället.

Här kommer även en anatomisk förklaring på varför denna pall är fantastisk.

Vi har en muskel runt ändtarmen som heter "Puborectalis". Denna är ihopdragen när vi står för att se till att avföringen inte åker ut när vi inte vill. När vi sedan sätter oss på huk, slappnar denna muskel av, så vi enkelt kan tömma tarmen ordentligt. När vi dock sätter oss i 90 graders vinkel på en toalett, slappnar denna muskel av endast delvis, och vi kan inte tömma tarmen optimalt. Detta orsakar bland annat förstoppning och hemorrojder, men även andra problem då vi pressar på tarmen i ett läge där det inte ska pressas på.

Så, med hjälp av en FeetUp pall kan du hjälpa kroppen till rätt position för att få en optimal tarmtömning och minska risken för besvär och skador.

För att få ytterliagre en förståelse för vad jag skriver så kan jag rekommendera dig att gå in på youtube.com och söka på "Unicorn poop".


Vill du beställa en feet-up pall ?

Skicka din beställning i rutan nedan.

  • Beskriv vilken pall du önskar köpa. Glöm ej färgkod om du beställer en exklusive. Ange vilken adress du vill ha den skickad till eller om du hämtar den själv.